Pika-apu

Tukitietokanta on kokoelma artikkeleita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit lukea artikkeleita tässä kategoriassa tai valita sinua kiinnostavan alikategorian.

Voit myös tutustua FloMembers-opasvideoihin YouTubessa. Sähköposti ei mennyt perille

Ratkaisu

Lähes poikkeuksetta viestit menevät vastaanottavalle postipalvelimelle (esim. gmail.com) ongelmitta. Vastaanottavassa järjestelmässä viesti voidaan kuitenkin suodattaa

  • järjestelmätasolla, jolloin viestiä ei toimiteta kohdehenkilön sähköpostilaatikkoon lainkaan eikä kohdehenkilö saa siitä minkäänlaista tietoa
  • vastaanottajan sähköpostiohjelmassa, jolloin se päätyy vastaanottajan roskapostikansioon

Miksi viestejä tulkitaan roskapostiksi?

Suurin osa maailman sähköpostiliikenteestä on roskaa ja eri järjestelmät tulkitsevat viestejä roskapostiksi eri tavoin. Tähän vaikuttavat muun muassa

  • Viestin reititys (FloMembers käyttää viestien toimitukseen kolmea eri IP-osoitetta ja kahta eri välittäjää; näin kaikissa tilanteissa valtaosa viesteistä pääsee läpi).
  • Viestin lyhyys tai siinä käytetyt sanat: nämä saattavat vaikuttaa siihen, että sähköposti tulkitaan roskapostiksi. Joidenkin suodattimien mielestä viesti, jossa on vain vähän tekstiä ja liite, on todennäköisesti roskapostia.

Gmail

Gmail-käyttäjien, joiden sähköpostiasetuksissa on aktivoituna kategorialuokitukset, vastaanottamat sähköpostit saattavat ohjautua automaattisesti Ilmoitukset- tai Tarjoukset -kategorioihin. Näissä tapauksissa on käyttäjän asetuksista kiinni, saako vastaanottaja ilmoituksen näiden kategorioiden uusista viesteistä. Asetuksia voi vaihtaa Gmailin ilmoitusasetuksissa tai muita asetuksia vaihtamalla. Erilliset välilehdet kategorioille voi ottaa pois käytöstä asetusten välilehdellä Postilaatikko.

Jos FloMembers-viestejä päätyy Gmailin roskapostilaatikkoon, suodatinta voi säätää sallimaan jäsenrekisteristä tulevat viestit, ks. esimerkiksi tämä ohje.

Hotmail

Microsoftin Hotmail saattaa jättää osan viesteistä toimittamatta perille. Kaikkein ensimmäisenä vastaanottajan kannattaa tarkastaa Hotmail-asetuksensa seuraavan ohjeen mukaan:

Please check the account filter settings. Login to your Hotmail account, see the top right corner and click on the gear icon (setting). Then click on "options", and then under "Preventing junk email" click on "Filters and reporting". Check if the filter level is selected as standard or not. If not, select it as standard and click on save.

Yksittäisen viestin tutkiminen

Jos haluat, että tutkimme onko jokin viesti toimitettu vastaanottajan postipalvelimelle, tämä tulee tehdä mieluiten 30 päivän kuluessa sen lähettämisestä. Sinun tulee tällöin antaa

  1. viestin vastaanottajan sähköpostiosoite
  2. viestin lähetysaika

Yksittäisen viestin kohtalo tulee kuitenkin selvittää ensisijaisesti vastaanottajan puolella, koska vastaanottajan postipalvelin tai sähköpostiohjelma määrittää onko viesti roskapostia vai ei, eivätkä nämä tiedot yleensä näy lähettäjälle.

Muita vaihtoehtoja

Sähköpostin ohella kannattaa harkita paperipostituksia ja tekstiviestejä. Niiden läpimenoprosentti on sähköpostia korkeampi.

Laskujen lähettämiseen soveltuu parhaiten verkkolaskutus.

 
Oliko tästä artikkelista hyötyä? kyllä / ei

Artikkelin tiedot

Artikkelin tunnus: 106

Kategoria: Ongelmatilanteet

Näyttöjä : 551

Arvostelu (Ääniä): Artikkeli arvosteltu 2.0/5.0 (4)