Pika-apu

Tukitietokanta on kokoelma artikkeleita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit lukea artikkeleita tässä kategoriassa tai valita sinua kiinnostavan alikategorian.

Voit myös tutustua FloMembers-opasvideoihin YouTubessa.

Sähköposti ei mennyt perille

Ratkaisu

Lähes poikkeuksetta viestit menevät vastaanottavalle palvelimelle (esim. gmail.com) ongelmitta. Vastaanottavassa järjestelmässä viesti voidaan kuitenkin

1. suodattaa järjestelmätasolla, jolloin viestiä ei toimiteta kohdehenkilön sähköpostilaatikkoon lainkaan eikä kohdehenkilö saa siitä minkäänlaista tietoa
  2. suodattaa vastaanottajan sähköpostiohjelmassa, jolloin se päätyy vastaanottajan roskapostikansioon

Tilanteen tutkiminen pitää tehdä vastaanottajan puolella, koska vastaanottajan postipalvelin tai sähköpostiohjelma määrittää onko viesti roskapostia vai ei, eivätkä nämä tiedot näy lähettäjälle. Mikään viesti ei lähtiessään ole roskapostia.

Eri järjestelmät tulkitsevat viestejä roskapostiksi eri tavoin. Esimerkiksi viestin lyhyys tai siinä käytetyt sanat saattavat vaikuttaa siihen, että sähköposti tulkitaan roskapostiksi. Joidenkin suodattimien mielestä viesti, jossa on vain vähän tekstiä ja liite, voi vaikuttaa roskapostilta.

Gmail

Gmail-käyttäjien, joiden sähköpostiasetuksissa on aktivoituna kategorialuokitukset, vastaanottamat sähköpostit saattavat ohjautua automaattisesti Ilmoitukset- tai Tarjoukset -kategorioihin. Näissä tapauksissa on käyttäjän asetuksista kiinni, saako vastaanottaja ilmoituksen näiden kategorioiden uusista viesteistä. Asetuksia voi vaihtaa Gmailin ilmoitusasetuksissa tai muita asetuksia vaihtamalla. Erilliset välilehdet kategorioille voi ottaa pois käytöstä asetusten välilehdellä Postilaatikko.

Jos FloMembers-viestejä päätyy Gmailin roskapostilaatikkoon, suodatinta voi säätää sallimaan jäsenrekisteristä tulevat viestit, ks. esimerkiksi tämä ohje.

Hotmail

Microsoftin Hotmail saattaa jättää osan viesteistä toimittamatta perille. Kaikkein ensimmäisenä vastaanottajan kannattaa tarkastaa Hotmail-asetuksensa seuraavan ohjeen mukaan:

Please check the account filter settings. Login to your Hotmail account, see the top right corner and click on the gear icon (setting). Then click on "options", and then under "Preventing junk email" click on "Filters and reporting". Check if the filter level is selected as standard or not. If not, select it as standard and click on save.

Yksittäisen viestin tutkiminen

Jos haluat, että tutkimme onko jokin viesti toimitettu vastaanottajan postipalvelimelle, tämä tulee tehdä maksimissaan 30 päivän kuluessa sen lähettämisestä. Sinun tulee tällöin antaa

1. viestin vastaanottajan sähköpostiosoite
  2. viestin lähetysaika