Pika-apu

Tukitietokanta on kokoelma artikkeleita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit lukea artikkeleita tässä kategoriassa tai valita sinua kiinnostavan alikategorian.

Voit myös tutustua FloMembers-opasvideoihin YouTubessa. Miten sähköposti toimii ja mihin viestit palautuvat?

Ratkaisu

FloMembers käyttää joukkoviestien lähettämiseen Mandrill (USA) ja SendinBlue (Ranska) -palveluja. Molemmat palvelut säilyttävät lähetettyjä viestejä jonkin aikaa, jotta niiden tilaa voidaan tutkia.

Viestien toimitus

Kaikki massaviestit lähetetään yksitellen, joten yksittäinen vastaanottaja ei voi nähdä muiden vastaanottajien tietoja.

Järjestelmä ei lähetä viestejä reaaliaikaisesti vaan palvelin laittaa viestit odotusjonoon ja jaksottaa niiden lähettämisen. Muuten viestit juuttuisivat roskapostisuodattimiin. Useimmiten viive vaihtelee parista minuutista pariin tuntiin.

Lähettäjän tiedot

FloMembersista lähetetyissä viesteissä näkyy oletusarvoisesti

  1. lähettäjän osoitteena ("From") järjestelmän sähköpostiosoite (flomembers@floapps.com)
  2. lähettäjän nimenä ("Name") yhdistyksen nimi
  3. vastausosoitteena ("Reply-To") yhdistyksen sähköpostiosoite

Pääkäyttäjä voi myös vaihtaa lähettäjäksi itsensä tai tallentaa ylimääräisiä lähettäjätietoja kohdassa Asetukset > Yleisasetukset > Sovellus.

Kun jäsenet vastaavat FloMembersista lähetettyihin viesteihin, useimmat sähköpostiohjelmat osaavat lähettää vastaukset Reply-To -osoitteeseen. Poikkeuksena ovat lähinnä mobiililaitteet, joiden sähköpostiohjelmat toimivat usein virheellisesti.

Osa sähköpostiohjelmista ei osaa näyttää lähettäjän (esimerkiksi yhdistyksen) nimeä oikein, jos siinä on mukana pilkku. Jos poistat pilkun, ongelma korjautuu.

Asiakkaan oma sähköpostiosoite lähettäjänä

Teknisesti on mahdollista asettaa asiakkaan oma sähköpostiosoite viestien lähettäjäksi ("From"). Tämä vaatii muutoksia asiakkaan DNS-tietueisiin, joten useimmiten tähän tarvitaan asiakkaan IT-tukea.

Muutos vaatii muutoksia järjestelmän asetuksiin myös toimittajan puolelta. Tämä veloitetaan tuntityönä, normaalisti tähän menee 1 työtunti.

Virheelliset osoitteet

Jos vastaanottajan osoite on virheellinen, Mandrill havaitsee tämän automaattisesti. Virheelliset osoitteet löytyvät kohdasta

Viestit > Palanneet sähköpostit

Jos sähköpostiosoite on todettu virheelliseksi, Mandrill ei enää yritä lähettää viestejä vanhentuneeseen osoitteeseen. Virheelliset osoitteet kannattaa siis käydä läpi kunkin lähetyskerran jälkeen ja poistaa väärät osoitteet rekisteristä.

Liitteet

Sähköpostia ei kannata käyttää tarpeettoman isojen viestien lähettämiseen. Etenkin PDF-tiedostojen kokoa kannattaa pienentää ennen lähetystä esimerkiksi tämän palvelun avulla: http://smallpdf.com/compress-pdf 

Monet sähköpostipalvellimet eivät suostu ottamaan vastaan isoja sähköposteja. Jos haluatte lähettää erityisen suuria liitteitä, suosittelemme että lataatte tiedoston verkkosivuillenne ja lähetätte jäsenille linkin kyseiseen osoitteeseen. Tiedostoja voi jakaa myös FloMembersin tiedostohallinnan kautta.

Kuittaus viestin vastaanottamisesta

Kun lähetät sähköpostiviestiä, voit rastittaa kohdan "Pyydä kuittaus lukemisesta". Tämän kuittausviestin tulisi palata sähköpostilla siihen osoitteeseen, jonka olet määritellyt vastausosoitteeksi viestiä lähettäessä.

Kuittausviestien saaminen on kuitenkin monella tapaa epävarmaa:

  • Vastaanottajan tulee kuitata viesti luetuksi omassa sähköpostiohjelmassaan, jotta lähettäjä saa tästä tiedon.
  • Kaikki sähköpostiohjelmat eivät tue tätä ominaisuutta.
  • Jotkin sähköpostiohjelmat (lähinnä mobiililaitteissa) lähettävät kuittaukset palvelimen osoitteeseen, ei lähettäjälle.
 
Oliko tästä artikkelista hyötyä? kyllä / ei

Artikkelin tiedot

Artikkelin tunnus: 55

Kategoria: Sähköposti ja tekstiviestit

Näyttöjä : 1270

Arvostelu (Ääniä): Artikkeli arvosteltu 2.2/5.0 (13)