Pika-apu

Tukitietokanta on kokoelma artikkeleita ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit lukea artikkeleita tässä kategoriassa tai valita sinua kiinnostavan alikategorian.

Voit myös tutustua FloMembers-opasvideoihin YouTubessa. Kuinka saan verkkolaskutuksen käyttöön?

Ratkaisu

maventaFloMembersin verkkolaskutus hyödyntää Maventan rajapintaa. Maventa kuuluu Visma Solutionsiin ja toimii verkkolaskujen välittäjänä.

Ennen verkkolaskutuksen käyttöä järjestönne tulee aktivoida Maventa-tili seuraavasti:

  1. Täytä tämä lomake.
  2. Etsi Maventa-tilisi asetuksista Maventa-tunnus ja API-avain (ks. ohje).
  3. Siirry FloMembersiin. Tallenna Maventa-tunnus (36 merkkiä) ja Maventa-API-avain (36 merkkiä) kohdassa Asetukset > Laskutusasetukset. Molemmat merkkijonot ovat samaa muotoa, joten tarkista vielä että ne menivät oikein päin.

Maventa laskuttaa järjestelmänsä käytöstä oman hinnastonsa mukaisesti.

Verkkolaskun lähettäminen

  1. Merkitse vastaanottajan verkkolaskutusosoite henkilön tietoihin kohtaan Näytä laskutuskentät > EDI / OVT. Kohta Verkkolaskuoperaattori ei ole välttämätön mutta suositeltava. Vastaanottajien verkkolaskuosoitteita voi etsiä osoitteessa https://verkkolaskuosoite.fi/client/
  2. Valitse jäsenen laskutustavaksi e-lasku kohdassa Toivottu laskutustapa.
    (huom. vaihtoehtoa e-lasku ei näy valikossa, jos ette ole tallentaneet Maventa-tilinne tietoja järjestelmän laskutusasetuksiin, ks. ylempänä kohta 2.)
  3. Kirjoita haluamasi lasku. Jos kyseessä on massalaskutus, lasku lähtee e-laskuna automaattisesti kaikille niille, joiden tietoihin on Toivottu laskutustapa -kohtaan merkitty e-lasku.
  4. Jos haluat lähettää yksittäisen verkkolaskun, siirry kohtaan Laskutus > Laskutusloki. Etsi haluamasi lasku ja paina Lähetä verkkolasku -nappia. FloMembers näyttää ilmoituksen, kun verkkolasku on lähtenyt. Ennen laskun lähettämistä voit tarkastaa vastaanottajan OVT-tunnuksen klikkaamalla "Testaa vastaanottajan OVT" -linkkiä.

Välittäjätunnuksen voi halutessaan tallentaa Lisätietoja-kenttään, mutta sitä ei nykyisellään käytetä laskutukseen.

Ongelmatilanteet

Jos haluat tarkastella yksittäisen laskun tilaa tarkemmin, kirjaudu Maventan hallintapaneeliin Maventa-tunnuksillasi osoitteessa https://secure.maventa.com/login/

Mitä tietoja verkkolaskulle välittyy?

Maventaan välitetään laskun vastaanottajan nimi- ja osoitetiedot tai laskutusosoite, jos sellainen on vastaanottajalle syötetty. Lisäksi laskun mukana välitetään vastaanottajan ensisijainen sähköpostiosoite sekä puhelinnumerot.

E-laskujen lähettäminen yksityisasiakkaille

Sähköisiä laskuja voi lähettää myös jäsenen verkkopankkiin. Kuluttajalaskutuksen aktivoinnista veloitetaan 90 € + alv. Sen käytöstä veloitetaan 240 € + alv / vuosi.

Ominaisuuden voi tilata jättämällä tukipyynnön.

Verkkolaskujen vastaanottaminen

Kun verkkolaskutus on aktivoitu, voitte myös vastaanottaa verkkolaskuja Maventaan. Tästä löytyy lisätietoja Maventan sivuilta.

Sisääntulevat laskut eivät välity jäsenrekisteriin vaan ne tulee hoitaa Maventan hallintapaneelin kautta.

 
Oliko tästä artikkelista hyötyä? kyllä / ei

Artikkelin tiedot

Artikkelin tunnus: 83

Kategoria: Integraatiot

Näyttöjä : 1253

Arvostelu (Ääniä): Artikkeli arvosteltu 5.0/5.0 (4)